Mistä tulen ja mihin olen menossa

Intohimonani on elämä itsessään. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on tullut pysyväksi osaksi elämääni monen kokeilun, kokemuksen ja opitun tiedon perusteella. Liike ja liikunta on ollut osa minua aina. Tanssi, joka on kulkenut mukana 15 vuotta on antanut suunnattomasti työkaluja kehon kuuntelemiseen, itseilmaisuun, liikkeen riemun löytämiseen ja läsnäoloon.

Ravinto ja hyvinvointi tuli käsin kosketeltavaksi 10 vuotta sitten oman isäni kuoltua sydänkohtaukseen nuorena miehenä. Tämä herätti ajattelemaan omaa vaikutusta jaksamiseen. Tapahtuma oli sysäys arvojen miettimiseen, koulutuksen hankkimiseen liikunta-alalta, sekä oman kehon toimintojen ymmärtämiseen. Matkan varrella luontoyhteys on tullut entistä tärkeämmäksi sen antaessa oppia kaiken aikaa yrttien, kasvien ja villiruokien muodossa.

Kansanperinteet, tutustuminen eri maiden alkuperäiskulttuureihin, itämäinen ymmärrys, sekä länsimaalainen lähestymistapa hyvinvointiin ovat yhtälö, joka antaa kokonaisvaltaisen näkemyksen kehon, mielen ja sielun yhteisvaikutuksesta ihmiselle.

Opiskeluni ja tutkimukseni pääpainona on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tanssi, luonnollinen liike ja inspiroivat ihmiset ympärillä auttaa kokoamaan kehon, mielen, seksuaalisuuden ja sielun yhteyden lempeästi ja suvaitsevaisesti. Toimintani koostuu verkkokurssien, luentojen, työpajojen ja kirjan kirjoittamisen ohella myös tapahtumien järjestäjänä.

Teemu Syrjälä Koulutus ja työhistoria

Aloitin jo pikku poikana liikkumaan. Liike ja liikkuminen on kulkenut mukana koko elämäni. Olen kokeillut lähes kaikkea liikkumiseen liittyvää elämäni aikana. On kyse ollut sitten suksista, palloista, mailoista, räpylöistä tai mistä tahansa välineestä, niin liike on kiehtonut minua aina.

Ensimmäinen työni liittyi liikkumisen ohjaamiseen 200-2001, jolloin aloin vetämään ensimmäistä tanssiryhmää. Olen itse tanssinut vuodesta 1999 ja siinä minua erityisesti kiehtoi ryhmän voima. Tästä ryhmän ohjaamiset sitten laajenivat eri lajeihin, jotka olivat minulle rakkaita ja tuttuja. 2005 menin Lapin urheiluopistoon, jossa sitten sain pätevyyden ja luottamusta olla erilaisten ryhmien kanssa. Oli kyse sitten lapsista, nuorista, aikuisista tai vanhemmista, niin jokaisen eri ryhmän kanssa olen päässyt kokeilemaan ohjaajan taitojani. Tästä tuli myöhemmin yhdistelmä, joka oli kultaa kalliimpi – olla erilaisten ihmisten kanssa, liikkumisen ja luonnon parissa. Valmistuin urheiluopistosta 2009 liikuntaneuvojana.

Olen alun perin kotoisin Kuusamosta, joten luonto on ollut minulle aina lähellä ja tärkeä osa minuuttani. Mökillä vietetyt ajat marjassa, kalassa, vaeltaen ja ystävien kanssa tulistellen muokkasivat vahvasti kokemustani ihmisenä. Myös tuntureissa vietetyt vuosikymmenet ovat olleet lähellä sydäntäni. Niinpä luonnossa oleminen on ollut itselle aina hyvin luontaista.

Oman isän kuolema 2003 pisti tiedon janon polulle. Yritin ymmärtää sitä, miksi ihmiset elävät terveinä ja toiset eivät. Miksi toiset kuolevat nuorena, vaikka he näennäisesti olivatkin terveitä? Ja ennen kaikkea, oliko tämä myös minun kohtaloni. Niinpä aloin opiskelemaan ravintoa, mielen toimintaa, henkisyyttä, itsensä kehittämistä, ihmissuhteiden merkitystä, seksuaalisuutta ja sitä, mikä tekee merkityksellisen elämän.

2010 aloin työskentelemään Kuusamon kaupungille, jossa toimin kuntoutusprojektin vetäjänä hetken aikaa. Tässä aloin huomaamaan, että ihmisten hyvinvoinnin kanssa työskenneltäessä, ei riitä pelkkä tekninen tieto. Kukaan ei muuttunut vain siksi, että he tiesivät mustikan ja parsakaalen olevan terveellistä. Turhauduin ja halusin lähteä kokeilemaan omia siipiäni yrittäjänä. Niinpä 2011 vuodesta lähtien olen toiminut omana itsenäni, aluksi freelancerina, sittemmin yrittäjänä.

Luentoja, valmennuksia (yksilö ja ryhmä) ja työpajoja olen pitänyt vuodesta 2010 lähtien.

2013 aloin pitämään hyvinvointipäiviä ammattiautoilijoille. Kiersin ympäri Suomea, vetäen koko päivän koulutuksia. Näitä tein 2015 vuoteen asti. Tuolloin kehitin hyvinvointipäivän, jonka nimi oli ”luonnollisin versio sinusta”. Tähän päivään yritin koota kaikki ne parhaat asiat, mitkä olin kokenut tärkeimmiksi hyvinvoinnin saralla, mihin olin keskittynyt.

2018 aloin vetämään kolmipäiväistä ”miesten viikonloppu” nimistä tapahtumaa, joka oli suora jatke yhden päivän tapahtumalle. Tässä otettiin vielä vahvemmin ryhmän toimintaa mukaan, auttamaan hyvinvoinnin lisääntymisessä.

Työssäni pyrin yhdistämään ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia, jossa huomioidaan ravinto, nesteytys, uni, riittävä palautuminen, seksuaalisuus, ihmissuhteet, mielen toiminta ja peikot, yhteisön merkitys ja oman paikkansa löytäminen tässä maailmassa. Käytän hyvin maanläheisiä työkaluja sen saavuttamiseksi, että pääsisimme vahvempaan yhteyteen itsemme kanssa, läsnäolon myötä. En ole terapeutti, mutta näkemykseni mukaan, toimivimmat työkalut ovat erittäin terapeuttisia ihmiselle itselleen.

Tässä muutamia juttuja, joissa olen ollut mukana

Netin puolella pääasialliset kanavat ovat Suomen suurin hyvinvointisivusto Hidasta Elämää, jossa olen toiminut kirjoittajana vuodesta 2013 lähtien. Omaa blogia aloin pitämään vuonna 2009, joten kirjoittamista on nyt takana 11 vuotta, jotka kaikki ovat olleet aktiivisia vuosia. Olen myös pitänyt omaa podcastia vuodesta 2014 lähtien. Aluksi ”tarkastelussa ihminen” ja nykyään ”Teemu Syrjälä podcast”.

Tästä voit tutustua näkemyksiini kirjoituksien muodossa:

https://hidastaelamaa.fi/author/teemu-syrjala/

Olen julkaissut ”elinvoimaisen miehen kirja”, josta otettiin juuri 5.painos. Toinen kirjani ”Miehen vuoro tuntea” julkaistiin elokuussa 2020. Olen myös tehnyt ”seksuaalisen nautinnon kortit”.

Olen pyrkinyt yhdistämään vanhaa viisautta, uuteen ymmärrykseen, siitä miten ihminen toimii. Erityisen tärkeänä pidän hyvinvoinnissa neljää seuraavaa teemaa:

  • Yhteys omaan itseensä
  • Yhteys toisiin ihmisiin
  • Yhteys luontoon
  • Yhteys omaan merkitykseen

Näistä pyrin tuomaan kokonaisuuden, jota kutsun ”luonnollisin versio sinusta”, joka kuvaa meidän luonnollista tilaa. Uskon, että meidän jokaisen synnyinoikeus on voida hyvin, elää tervettä, elinvoimaista elämää, jossa vaikutamme yhteisömme positiivisesti ja rakentavasti. Se ei vaadi ydinfysiikkaa, vaan keskittymistä elämän perusasioihin.

Pääasiallinen työni on tällä hetkellä ”miesten viikonloppu”, niminen kolmipäiväinen tapahtuma. Näitä olen tehnyt 2,5v aikana jo lähes kaksikymmentä ja ne ovat olleet jatkuvasti täynnä miehiä.

Luentoa teen vuodessa n. 20-30 ympäri Suomea ja viimeisen kahden vuoden aikana myös netin välityksellä n. 20 vuodessa.

Tulevaisuudessa pyrin tekemään enemmän ja enemmän tapahtumia keskellä luontoa, jossa suurin osa tapahtumistani viimeisen kahden vuoden aikana on jo ollutkin. Näihin luontopainotteisiin tapahtumiin, ovat kaikki tervetulleita, ei pelkästään miehet.

Tulevan vuoden tavoitteissa on

  • Jatkaa miesten viikonloppujen tekemistä
  • Tehdä yhteistyötä tahojen kanssa, jossa molemmat voittaa ja asiakas hyötyy.
  • Tehdä luonnon puolesta aktiivista työtä
  • Jatkaa aktiivista some, verkkokurssi, podcast sisältöjen tekemistä

Tässä muutama nosto näkyvyydestä valtamediassa

Yle perjantai dokumentti: Pallit ja sydän

Helsingin Sanomat NYT-liite juttu: Soturin Tunteet

Iltalehti blogi: Miesten viikonloppu

Radio Aalto: https://www.supla.fi/audio/3112291

Olen ollut useissa radio ja tv-lähetyksissä mukana ja esiintyminen tuntuu minulle hyvin luontaiselta.

Suomen suurimmassa terveyssummitissa olen ollut neljä kertaa mukana haastateltavana.

Luennoimassa olen ollut lähes kaikilla suurimmilla hyvinvointitapahtumissa. Tässä muutama:

Täysii seminaari 2018

Iloveme useina vuosina

Minä Olen messut, mm. finlandia talon päälavalla 2020 helmikuussa

Natural High Healing festival – 2013-2019

Magnesia festival 2018

Helsingin kirjamessut 2017

Ilon ja Valon markkinat

Tässä vain muutamia, olen luennoinut kymmenen vuotta, niin tapahtumia on ehtinyt kertyä valtava määrä, mutta en kyllästytä enempää teitä tässä vaiheessa J

Verkkokursseista pyörii tällä hetkellä ”tie kokonaiseksi mieheksi”, joka on suunnattu miehille, mutta jatkossa myös ajatuksissa muita kursseja, jotka ovat sukupuolesta riippumatta sopivia kaikille. Valmennuksessani on ollut jo yli tuhat miestä kaiken kaikkiaan.

Esiintymisiä minulla on yli tuhat. 1999 vuodesta lähtien olen tanssin kautta esiintynyt, 2010 vuodesta lähtien luentojen kanssa.

Tässä somekanavani:

Facebook: https://www.facebook.com/teemu.syrjala.9

Instagram: "https://www.instagram.com/teemusyrj/

Youtube: https://www.youtube.com/user/projectnorth1/videos

Asiakkaiden palautteita

Teemu Syrjälä on valovoimainen ja innostava esiintyjä/kouluttaja, jonka aurinkoinen olemus ei jätä ketään kylmäksi. Teemu tuo maanläheisesti ja kiinnostavasti kokemuksellista tietoa luonnonmukaisesta hyvinvoinnista, ja näyttää omalla esimerkillään, että itsestä huolehtiminen ja hyvinvointi on mahdollista tänä hektisenä aikanakin. Upea, elämänenergiaa ja iloa säteilevä harvinainen helmi.

Sanna Tuovinen

Ihmisläheisen ymmärrettävästi ja rehellisesti tuo esille ajatuksia hyvinvoinnista omakohtaisen kokemuksen kautta. Mies joka oman kasvunsa kautta kykenee jakamaan tietoa ja ohjaamaan ihmisiä kohti tietoisempaa elämäntapaa, kannustaa ottamaan vastuun omasta elämästään joka hetki ja herättelee ja kannustaa jokaista tekemään tietoisempia valintoja oman elämänsä parhaaksi kohti valoisampaa, eheämpää ja kokonaisempaa tulevaisuutta. Tulevaisuutta joka alkaa än yy tee nyt. Rakkaudella ja lämmöllä polkuansa seuranneena voin todella täydellä sydämmmmmmellä suositella osallistumista Teemun ihan kaikenlaisiin koulutuksiin, luentoihin, tapahtumiin. Nuori mies joka ihan taatusti kulkee vielä kovempaa ja korkeammalla kuin koskaan ennen.

Tuula Paunula

Olen saanut ilon ja kunnian tehdä nuoren ja lahjakkaan Teemun kanssa tiivistä yhteystyötä usean vuoden ajan. Teemun kanssa raja-aidat katoaa. Hänen kanssa syntyy aina jotain uutta. Luovuus, innostus ja innovatiivisuus on Teemussa vahvasti läsnä. Samassa paketissa juureva elämän voima ja kunnioitus kaikkea ja kaikkia kohtaan. Teemu on elävä esimerkki ihmisestä jossa rakkaus on pääenergia kaikessa hänen tekemisissään. Siinä on mahtavaa eteenpäin vievää voimaa, iloa, hyväksyntää ja armollisuutta.

Teemu teki minuun suuren vaikutuksen heti ensimmäisellä luennollaan. Hänen luonnollisuus ja tapansa kertoa kuulijoille asioista, jotka heitä oikeasti auttavat, on innostavaa, inspiroivaa ja mukaansa tempaavaa. Siinä puhuu mies, joka elää itse niin kuin opettaa. Teemussa on mahtava intohimo jakaa kokemansa, parhaimmat opit maailmalta ja eletystä elämästä itseään säästelemättä mutta kuulijoitaan kunnioittaen.

Koulutuksissa Teemun läsnäolo ja rauhallisuus antaa tilaa tutkia ja hänen innostava tapansa vie mennessään, jolloin omien mukavuusrajojen ylittäminen tapahtuu kuin huomaamatta ja oivalluksia ja oppimista syntyy väistämättä.

Teemun halaus viestii syvää kunnioitusta kaikkia ihmisiä ja elämää kohtaan. Sitä ei kannata jättää kokematta kun se mahdollisuus eteen tulee.

Kaija Virho

Kysymyksiä? Laita minulle viestiä osoitteeseen info@teemusyrjala.fi